شنبه ۱۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان دانشگاه هاروارد موفق به ابداع شش مصنوعی زنده ای شده اند که می تواند با تقلید رفتارهای شش واقعی در بدن انسان زمینه مناسبی را برای آزمایش داروهای مختلف فراهم آورد.

lung

این شش که ابعاد آن از یک مولتی ویتامین بزرگتر نیست می تواند در گسترش شیوه ای جدید از داروسازی نقشی حیاتی به عهده بگیرد. بر روی این نمونه کوچک، محققان حبابهای مصنوعی موجود در شش را به وجود آورده اند، یکی از بخشهای مهم شش که اکسیژن در آن با عبور از یک غشا وارد عروق بدن می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، صفحه پلیمری که نقش این غشا را بازی می کند در نواری آبی رنگ قرار گرفته است. در یک سوی این صفحه سلولهای رگهای خونی نقش دیوار های مویرگی را تقلید می کنند و در سوی دیگر سلولهای سرطان شش نقش سلولهای مخاطی شش را بازی می کنند.
دانشمندان پاسخهای ایمنی این تراشه ها را مورد آزمایش قرار داده و مشاهده کردند رفتار این ششهای تراشه ای درست مانند نسوج طبیعی شش است. به این ترتیب اولین قدم در راستای دسترسی به سیستم زنده مصنوعی که بتوان بر روی آن داروها را آزمایش کرد، برداشته شد.
محققان دانشگاه هاروارد که این تراشه مصنوعی زنده را ابداع کرده اند امیدوارند طی دو سال آینده این تراشه بتواند در تقلید فرایند مبادله اکسیژین با دی اکسید کربن در ششهای واقعی موفق شود.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، محققان همچنین در نظر دارند مجموعه ای از اندامهای مصنوعی بسازند تا از آن در آزمایش مواد آرایشی بهداشتی و دوره های تست ایمنی داروها استفاده کنند.

 

کد خبر 117946

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز